به گزارش شهرآرانیوز، دکتر هاله تاجالدینی در خصوص توصیههای طب ایرانی برای تغذیه دانشآموزان گفت: تخممرغ یکی از خوراکیهای مفید برای وعده صبحانه دانشآموزان است.
وی افزود: از دیگر صبحانههای مفید برای دانشآموزان شیربرنج، فرنی، حریره بادام، خوراک عدسی، انواع مرباها مانند به، هویج و سیب است.
این متخصص طب سنتی با بیان اینکه صبحانه از مهمترین وعدههای غذایی برای دانش آموزان است، توصیه کرد: بهتر است از نانهای سبوس دار در وعده صبحانه برای کودکان استفاده شود.
تاج الدینی در مورد کودکانی که اضافه وزن ندارند و دچار لاغری و کاهش وزن هستند، بیان کرد: از ترکیباتی مانند انواع حلواها نیز استفاده شود و بهتر است در پخت حلوا از شیره انگور استفاده شود.
وی در ادامه تصریح کرد: بهتر است والدین میان وعدههای سالم به دانش آموزان خود بدهند؛ که استفاده از میوههای تازه هر فصل، خشکبار و مغزهای خوراکی مانند مویز، کشمش، بادام بسیار در میان وعدهها توصیه میشود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه یادآور شد: برای میان وعدهها به جای مصرف ساندویچهای مضر مانند سوسیس و کالباس استفاده از ساندویچهای خانگی مانند ساندویچ کوکوی سبزی، نان و پنیر گردو، ساندویچ مرغ با نانهای سبوس دار پیشنهاد می شود.
تاج الدینی با بیان این که بچهها علاقه زیادی به مصرف چیپس و پفک و نوشابه دارند، اظهار داشت: مصرف چیپس، پفک، نوشابه و آب میوههای صنعتی باعث ضرر و زیان و افزایش بیماریها و همچنین چاقی در کودکان میشود.
وی اضافه کرد: به عنوان نوشیدنی مناسب برای کودکان، میتوان به جای نوشابه از آبمیوههای طبیعی، شربت گلاب زعفران و شیربادام استفاده کرد.
این متخصص طب ایرانی در خصوص وعدهی نهار و شام هم گفت: وعدههای نهار و شام برای دانش آموزان توصیه میشود و استفاده از انواع خورشت ها، آبگوشت، کباب ها، سوپها و... که هر کدام از انها به دلیل دارا بودن مواد غذایی مفید به رشد و سلامت دانش آموزان کمک میکند.
تاج الدینی تصریح کرد: والدین دقت کنند که در پخت غذاها از روغن زیاد و نمک زیاد پرهیز شود و استفاده از روغنهایی مانند زیتون و کنجد را هم در رژیم غذایی خود داشته باشند.
وی در خصوص اهمیت استفاده از سبزیجات در وعدههای غذایی هم گفت: سبزیجات یکی از دستههای مهم غذایی هستند که حتما باید در کنار رژیم اصلی قرار گیرند و پخته شدهی سبزیجاتی مانند هویج، کرفس، بامیه و کدو در کنار وعدههای غذایی برای رفع یبوست کمک کننده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در مورد دانش آموزانی که اضافه وزن دارند؛ تصریح کرد: دانش آموزانی که افزایش وزن دارند؛ حتماً مصرف نان، برنج و مواد نشاستهای که استفاده میکنند، کنترل شده باشد.
تاج الدینی ادامه داد: مصرف زیاد قند و شکر و شیرینیهای صنعتی برای کلیه دانش آموزان مضر است، به خصوص برای دانش آموزانی که افزایش وزن یا درگیر بیماریهایی مانند دیابت هستند.
وی تاکید کرد: خانوادهها مشارکت لازم را در برنامههای تغذیهای صحیح دانش آموزان داشته باشند؛ که این مسئله میتواند در بهبود اهداف آموزشی نقش مهمی داشته باشد.
این پزشک طب ایرانی در پایان خاطرنشان کرد: تغذیه دانش آموزان یکی از اصلیترین مسائل در موفقیت آنهاست و کمبودهای غذایی در سنین رشد موجب مـی شـود که کودکان و نوجوانان انرژی لازم بـرای چنـدین سـاعت کـار آموزشی و پرورشی را نداشته و قدرت دفاعی بدن خود را در برابر هجوم بیماریهای قابل انتشار در مدرسه از دست بدهند.
منبع: طبنا